Vaikka edellisessä postauksessa pohdiskelin Suomen kaupunkeja ja olen jopa löytänyt kivoakin paikkoja Suomesta, niin aamulla törmäsin alakerran rouvaan ulkona ja vaihdoimme kuulumisia. 

Pistää todella miettimään tätä Suomen tilannetta. 

Ennen jopa itse pidin lähikouluamme hyvänä kouluna, mutta tänä vuonna on meno mennyt erittäin hurjaksi. Opettajilta tulee asiatonta käytöstä, niin ala- kuin yläkoulun puolella, toisen koulun lapsista (heidän koulu on noin 3 km:n päässä) on häiriötä tunneilla, on kiusaamisia, uhkailuja ja vaikka mitä. Poliisit on koululla vierailleet useamminkin. Herää kysymys, että miksi?

Onko tämä nyt jo näin nopeasti seurausta näistä säästötoimista joita joka paikassa tehdään? Onko opettajat poltettu jo näin loppuun? Perheet ajettu niin ahtaalle, että lapset alkavat jo nyt reagoida voimakkaasti vallitsevaan tilanteeseen? Vai onko vain niin, että ongelmat ovat olleet koko ajan olemassa, mutta nyt ihmiset ovat havahtuneet niitä huomaamaan?

No, varmaa on, että säästötoimia tehdään lisää ja byrokratiaa lisätään. Ei ole ollenkaan tavatonta, että kaduilla puhutaan siitä miten Suomi alkaa muistuttaa kehitysmaata ja Pohjois-Koreaa päivä päivältä enemmän ja enemmän. Säästötoimilla vain ei ole mitään toivoakaan pelastaa tätä maata. 

Olen kuullut monen miettivän, että tilanne on varsin outo, kun aiemmin on mieltänyt Suomen aidosti loistavaksi ja toimivaksi maaksi asua, mutta nykyisin ei pysty nimeämään mitään hyvää asiaa Suomesta. Moni työtön, eläkeläinen, yrittäjä on väsynyt taistelemaan byrokratian kanssa. Ja tänä päivänä omista oikeuksistaan joutuu nimenomaan taistelemaan Suomessa. 

Vaikka kaikki tämä on jo yleisesti avoimesti nostettu pöydälle, niin on myös palon asioita, joista valtamedia ei puhu. Päättäjät vielä vähemmän. No, jälkimmäinen sinänsä ei ole ylläys ja ajankohtaista olisi myös Suomeen saada Espanjan mallin mukainen läpinäkyvyyslaki. Sillä nythän on tilanne se, että Suomi on paljon paljon velkaisempi kuin julkisesti annetaan ymmärtää. Summat on huikeita ja niistä ei tulla selviämään koskaan. Sillä välin kun verotusta kiristetään ja säästökuuria tiukennetaan, niin yritykset pakenevat ulkomaille. Oli kyse pienestä tai suuresta yrityksestä ja onko tuo nyt mikään ihme, kun byrokratia on jo tavalliselle tallustajalle aivan mahdoton, saatika yrittäjälle. Valitettavasti yritystten mukana menee sitten myös ne veroeurotkin.

Mutta kuten Altti Salomäkikin toteaa kirjoituksessaan, niin peli on jo menetetty... sentään itse kirjoituksesta sain hersyvät naurut. Mutta onko tuo nyt mikään ihme, jos maan tärkeimpiä asioita tuntuu tänä päivänä olevan alkoholilain tiukentaminen ja saako lörtsyä sanoa lörtsyksi ja mikä on vakiintunut sana suomen kielessä ja mikä ei.

Ainoa mikä enää tulee mieleen on lähestyvät eduskuntavaalit. Tosin vaikka aina kehotetaan äänestämään, ettei sittne tartte perästä päin narista, niin tässä tilanteessa ei Suomessa enää äänestäminenkään auta kun edeltäjät ovat sössineet hommat täysin. Ainoa äänestysmuoto tämän päivän Suomessa taitaa olla äänestäminen jaloillaan. Jättää uppoava laiva, kuten teki Katainenkin.