itkeäkö vai nauraa? Siinäpä vasta pulma. Viikko on nipin napin puolen välin ja elämä näyttää vähintäänkin sekopäiseltä. no, se lienee ihan normaaliakin. Elämä on aina niitä täynnä ja murjottelu ei siitä ainakaan nautittavaa tee.

Misäts alottaisi... Hmm... alotetaan vaikka netistä. 

Niin monet kerrat olen kuullut hehkutusta siitä miten Suomessa on loistavat nettiyhteydet. Maailman huipputasoa ja muuta sellaista. tämän puolen viikon osalta sanon "Soopaa!"

On toki totta, että maailmalla olen itsekin kironnut hitaita ja katkeilevia nettiyhteyksiä, mutta esim. Espanjassa jopa myönnetään että vikaa on ja sitä korjataa. Koko pirun alku viikon olen taistellut netin kanssa. Moinen härpäke on joskus ollut vasta tulossa ja suoranaista luksusta elämään, mutta nyt kun pitäisi yhtä jos toista saada hoidettua ja mahdollisimman pian - ikään kuin jo eilen, niin nurin oleva nettiyhteys ei todellakaan laske stressitasoa. 

On tullut oltua yhteydessä operaattoriin. Ei ole meidän vika, ei näy mitään vikailmoitusta missään. Ja he katsoivat sen netistä. Joka muuten ei ollut heidän oma yhteys edes ;) Vaan nettiin vikailmotukset tulevat usein jälkeen päin. ainakaan itse en muista nähneeni minkään palvelun taroajan sivuilla koskaan "vikaa on, sitä korjataan parhaillaan" vaan ilmoitus on lähinnä ollut "vika on korjattu". Kaksi aivan eri asiaa.

Paras oli kun  operaattorin päästä kerrottiin, että johto tai modeemi on hajonnut. toinen vaihtoehto oli että koneeni ei toimi. Jep jep... niinpä varmaan, kun ovat ihan siinä tismalleen samassa asennossa ollut koko ajan. Pölyt on pyyhitty pölyhuiskan kanssa. Ja kumma kun vika ilmeni sitten naapurissakin poiketessa. Että heilläkinkö modeemi ja piuha hajonnut. Itse kone ei löytänyt itsestään mitään vikaa. Lopulta vianetsintä lopulta löysi vian... ip-osoite ei kelpaa. Ööö... miten niin ei kelpaa, kun maanantaina aamulla kelpasi, päivällä ei kelvannut ja illalla kelpasi. 

No, tuosta innostuin puhdistamaan konettani. Että jospa vika onkin siinä. Ja on tämä tekniikka niin näppärää. Windows 8.1:n puhdistussysteemit ovat niiiiiiiiiin näppäriä että os lontoon murre ei ihan niin hyvin taivu niin saat taatusti parilla klikkauksella puhtaan koneen. Tosin siinä ei ole sitten mitään jäljellä. Onneksi itsellä tuo lontoo taipui sen verran hyvin, että en tuota katastrofia saanut sentään aikaiseksi. Mutta kyllä siinä nassu venähti, kun tämä puhdistus piti säilyttää kaikki mitä koneella on, mutta kuitenkin siivota tarpeettomat pois. Näin sen ainakin käsitin.

Tulos: selaimeksi löytyi enää vain IE. Jota en suostu käyttämään tietoturvasyistä johtuen. Adoben ohjelmat hävisi kokonaan, samoin muutama muukin ohjelma oita tartten töissä. Shit, shit, shit. Niin... ja nyt sitten os haluan sen Windows 8.1:n käyttöön, niin sepä maksaa. kone puhdistu kyllä tai ainakin on nyt nopeampi, mutta Windos onkin se 8. No, 8 vai 8.1 molemmat on mielestäni... noh, käytettäviä, mutta eivät niin mieleen. Toki tämän kanssa on o joutunut tulemaan sinuiksi, mutta jos saisin valita niin käyttäisin Linuxia. kun vaan ohjelmat toimisivat siinä.

No mitäs muita ilon aiheita on viikkoon mahtunut?

Alkaa elämässä olemaan varmaan jokseenkin eksoottinen vaihe, os ilahtuu siitä, että posti tuo Käräjäoikeudesta kirjeen. Ja tiedät mitä se sisältää. Tiedät myös että tästä oikeasti alkaa todella rankka ajanjakso. Ja silti ilahdut siitä. Hmm.

No, tuohon liittyen on ollut monta muutakin asiaa hoidettavana kuin vain normaali elämä. Ja siinä olen ollut sellaisessa tunteiden myllerryksessä, että päivän aikana mennään moneen kertaan tunteiden kanssa aivan laidasta laitaan. Siinä missä saan hyviä uutisia, niin toisessa kohtaa tulee vettä niskaan... mutta sitä se elämä on muutenkin.