Tein tänään rentoutuessani ainakin yhden virheen. Tai no, oliko tuo nyt virhe koska repesin ihan ääneen nauramaan. Ei kai se silloin voi huono juttu olla. Mutta se pisti miettimään kysymystä miksi tehdä asiasta vaikeampaa kuin se oikeasti on.

Luin artikkelin Viihdelehti Starasta; 25 asiaa jotka saavat kärsimättömän raivon partaalle. Luin artikkelin siksi, että miellän itseni kärsimättömäksi ihmiseksi, mutta en sitä taida ollakaan, koska yksikään asia ei minua voisi vähempää hetkauttaa.

Se joka ei halua tai jaksa klikata linkkiä, niin tässä myös lainauksena koko artikkeli ja alle lisättynä oma ratkaisuni

Vihaatko sinäkin odottelua? Tai sitä, että joku tuhlaa aikaasi? Niin monet muutkin. Kärsivällisyys on luonteenpiirre, jota monet ihailevat. Etenkin ne, joilla sitä ei ole. Nyky-yhteiskunnassa ihmisillä tuntuu olevan koko ajan kiire. Aika on rahaa ja jatkuvasti täytyy olla tavoitettavissa.

Ei ole aikaa olla kärsivällinen. Verkossa on nyt laadittu lista asioista, jotka raivostuttavat ihmisiä, jotka ovat luonteeltaan kärsimättömiä. Testaa, saako nämä asiat sinut vihaiseksi ja selvitä kuinka kärsimätön sinä olet.

1. Hitaasti kävelevät ihmiset

- Mikä siinä ärsyttää? Jos joku kävelee hitaasti, niin yksinkertaisesti ohita hänet nätisti.

2. Ihmiset, jotka tekstaavat samalla kuin kävelevät

- Mitä sitten? Ei se sinun elämästä ole pois, jos joku tekstaa samalla kuin kävelee. 

3. Ihmiset, jotka lukevat lehteä/kirjaa samalla kuin kävelevät

- Sama kuin yllä. Ei ole sinun elämästä pois

4. Saat viestin joka päättyy …

- Kaikkea ei aina kannata sanoa ääneen tai kirjoittaa suoraan, joskus voi olla parempikin jättää asiat vastaanottaan pääteltäviksi. 

5. Kun joudut odottamaan, että joku vastaa viestiisi

- Kaikki eivät ole kännykän orjia. Jos nyt yhtä viestiä joutuu odottamaan, niin hui kamala. Puhelimista voi loppua akku, voi olla kentät pimeenä ja yksi mitä moni ei tunnu muistavan nykyään ollenkaan... tekstiviestit ei aina tule perille asti reaaliajassa. Eikä myöskään sähköpostit. Sähköpostit voivat myös päätyä roskapostikansioon - joten tarkista se

6. Ihmiset, jotka kaivavat matkalippuaan esiin vasta leimauskoneen/ kuljettajan edessä

- Ai kamala! joudut odottamaan vuoroasi jopa muutaman sekunnin pidempään! Olet kuitenkin jo junassa tai bussissa, joten et ole siitä myöhästynyt.

7. Ihmiset, jotka kävelevät väärällä puolen katua

- Kumpi puoli on väärä puoli ja kenestä päin katsottuna? Minun ratkaisu esim Espanjassa on se, että en voi kävellä väärällä puolella katua, koska rauhallisilla pikkukaduilla kävelen keskellä katua, kuten muutkin.

8. Ihmiset, jotka laskevat kassalla pennejään maksaakseen ostoksensa

- Eikö ole pääasia että maksavat. Parempi käyttää ne pikkuhilutkin hyödyksi kuin kerää ohonkin kippoon pölyyntymään. Ja joillakin ihmisillä ne pikkuhilut on oikeasti aina käytössä. Mutta niilläkin saa ruokaa. 

9. Mainosten katsominen

- Älä katso. Lähde pois.

10. Meneminen ostoskeskukseen ruuhkapiikin aikaan

- Mene toiseen aikaan! Yksinkertaista. Ei sinne ruuhkaan ole pakko mennä!

11. Se 14 sekunnin tauko, joka on Netflix-jaksojen välissä

- Ehdit käydä jääkaapilla pikaisesti.

12. Kun katsot nettivideota ja se latautuu hitaasti

- Hanki parempi nettiyhteys, puhdista kone. Katso viedo toisena ajankohtana jolloin palvelussa ei ole niin paljon käyttäjiä linjoilla yhtä aikaa.

13. Se kun soitat takaisin henkilölle, joka on soittanut sinulle, mutta hän ei vastaa

- Sinä et ensin vastannut, miksi toisen pitäisi sitten kytätä puhelinta sinun takia.

14. Se kun sukulaisesi soittaa, ja tiedät, että puhelu tulee kestämään yli seitsemän minuuttia

- Jokaiseen puheluun ei ole pakko vastata. Tai voit sanoa että sinulla on kiire tai muuta ohjelmaa etkä ehdi puhumaan puhelimessa

15. Yökerhoon jonottaminen

- Älä mene yökerhoon tai mene tarpeeksi ajoissa kun jonoja ei vielä ole.

16. Taksikuskit, jotka eivät tiedä lyhintä reittiä perille

- Eivät taksikuskit ole google maps ja google mapskaan ei ole täydellinen. Vaikeako se on neuvoa se lyhin reitti? Ai niin... siinähän saattaisi joutua puhumaan ventovieraalle ihmisille ;)

17. Se, kun selität jonkun asian, mutta selitystäsi ei ymmärretä vaan sinua pyydetään toistamaan asia

- Parempi kai se on toistaa asia kuin tulla kokonaan väärin ymmärretyksi. Ihmset nyt vain ovat erilaisia ja omaksuvat asioita eri tavalla ja sama lause merkitsee toiselle aivan toista kuin ollekin toiselle - live with it

18. Se, kun ihmiset kertovat sinulle unelmistaan

- Jaa. Eikö sinulla ole unelmia? Ja sinultako heidän unelmat ovat pois?

19. Katumarkkinoijat tai katufeissarit

- Se on vain työtä. Samaahan teet itsekin kun tykkäilet ja jaat kuvia ja juttuja sosiaalisessa mediassa, sillä erotuksella, että sinä et saa siitä palkkaa.

20. Spotifyn ja Youtuben mainokset

- ärsyttäviä kyllä, mutta kestävät vain pienen hetken. Radiossakin on mainoksia, samoin telkkarissa, menet leffaan niin leffan alussa on mainoksia. Spotifyn saa mainosvapaana erittäin edullisesti käyttöönsä.

21. Meneminen joulun jälkeisiin alennusmyynteihin

- Skippaa ne alennusmyynnit. Ei niihin ole pakko mennä.

22. Edessäsi oleva autoilija hidastelee ja jarruttelee ilman syytä

- Sinusta ilman syytä, mutta et tiedä miten kokenut kuski ratin takana on. Ehkä on parempi että ajaa maltilla ja varovasti oman kokemuksensa mukaan kuin kaahailee oman ja ennen kaikkea toisten hengen kustannuksella. Parempi ehtiä perille vaikka minuutin myöhemmin kuin päätyä arkkuun/uurnaan

23. Se, että ravintolassa kerrotaan ruuan valmistuvan 15 minuutissa, mutta joudutkin odottamaan tunnin

- Olet syömässä. Silloin sinulla on varmasti myös nälkä. Mutta jos oletat saavasi pikaruokaa, niin mene pikaruokaravintolaan. Jos haluat kunnon pihvin, niin sen valmistaminen kestää. Jos saat hienon annoksen vartissa, niin se on lämmitetty mikrossa. Vaikak maailma olisi miten hektinen niin kunnon aito ruoka ei valmistu yhtään sen nopeammin kuin 100 vuotta sittenkään. Get use to it!

24. Se, kun joku ajaa takapuskurissasi kiinni, muttei ohita sinua

Tiellä on monenlaista kuljettajaa. Itse olen elänyt jo siihen aikaan kun mistään turvaväleistä ei puhuttukaan. Silloin kaikki ajoivat toistensa puskureissa kiinni.

25. Se, kun teet tilauksen ja tilaamasi tavara ehtii loppua varastosta juuri ennen, kun olet saanut vahvistuksen tilauksesta.

- No voi voi... joskus tavarat vain loppuvat varastosta. Ei varastot ole sen pohjattomampi kaivo kuin sinun oma jääkaappisikaan tai pankkitilisikään. Aina tarvitaan täydennystä.