Ihan ensiksikin varoitan heti alkuun, että joku saattaa pahoittaa mielensä tämän päivän ajatusvirrasta, mutta jos niin käy, niin vastuu on lukijalla ;) 

Töiden jälkeen minulla oli suuri ilo ja kunnia nähdä turistirysässä suomalaisten turistien touhua oikein kunnolla. Se nyt ei mikään salaisuus ole mitä ihan yleisesti suomalaisturisteista ollaan mieltä, enkä siinä ole poikkeus. Onneksi minua luullaan usein venäläiseksi ja vaikka joku suomalainen voisi siitä ottaa itseensä, niin minulle se on suuri kohteliaisuus.

Ei ole suinkaan pötyä että suomalaisturistin tunnistaa kaukaa. Suomalaisturistit ovat sentään oppineet jo jättämään puoleen sääreen kiskotut tennissukat sandaaleista pois, uhkarohkeimmat ovat luopuneet vyölaukustakin. Mutta silti suomalaisturistin tunistaa pukeutumisesta jo. Siinä missä muut vilkaisevat peiliin tai sitten vain sattuman varaisesti valitsevat vaatteet niin, että ne sopivat yhteen, niin suomalaisturisti voi kiskoa mitä tahansa päällensä.

Miehet tunnistaa lököttävistä reisitaskushortseista ja nuhaantuneesta t-paidasta. Tai jos on uusi t-paita, niin se on ostettu ryöstöhintaisesta rantakaupasta ja koko on kaikkea muuta kuin oikea. No, okei... suomalaismiestä ei tosiaan saa peiliin vilkaisemaan. Ellei sitten housut lökötä, niin ne on kiskottu kainaloon ja kiristetty vyötäröltä niin, että vyö uppoaa vatsamakkaroihin. Ja paita on tietysti tungettu housujen sisään.

Suomalaisnainen taas sentään jo yrittää enemmän... on sandaalia, meikkiä, kynsiä, hiuslisäkettä, trendikästä aurinkolasia... mutta kaikki yritys menee överiksi. jos hame on lyhyt, niin sen alle tungetaan vaikka väkipakolla legginssit. Olkoot vaikka +40 astetta niin ne laitetaan alle. Paikalliset ei käytä hameen alla legginssejä - koskaan. Ei edes talvella. Alle laitetaan sukkahousut, ihonväriset tai pitsiset. Ja naisten meikki... huoh. Siina missä paikalliset laittavat hillitysti päiväksi meikkiä, jos ollenkaan, niin suomalaisnaisen taatusti tunnistaa ylimeikatuista kasvoista ja hiki on vielä sotkenut meikin. 

Ja entäpä käytös... Kun toiset yrittävät olla kohteliaita ja sanoa edes pari sanaa paikallisella kielellä tai edes puhua englantia, niin suomalaisturisti mongertaa suomea väkisin ja usein miespuoliselta henkilöltä kuulee myös "tuoppa tyttö lasku" ja kun tarjoilija jotain sanoo niin mies vastaa "tuo se perkeleen lasku, kyllä sä vittu suomea osaat" Ja ei... tämä ei ole liioittelua, os itse sain tälläistä todistaa useampaan otteeseen sillä välin kun söin uuniperunoitani.

Joten kyllä... olen erittäin otettu siitä että minua luullaan venäläiseksi, koska venäläiset käyttäytyvät hillitysti ja puheutuvat tyylikkäästi.