No niin... tämän vaaan 2 kuukauden aikana en ole päässyt vielä kertaakaan aiemmin tutustumaan Málagan yöelämään. Nyt siis oli aika korjata tilanne ja suunnistimme nuorempien naapurien kanssa yöelämään. No, täytyy sanoa että en ole menettänyt mitään. Vanahan kaupungin kujia tuli kierrettyä varmaan joku 10-15 km ja paras mitä löysimme oli kulmakuppila, jossa tuoppi maksoi 50 senttiä. Pieni paikka, suht viihtysäkin, jos olisi siivottu siellä, mutta ei musiikkia ja ilmeisesti paikallisten suosima, koska herätimme huomiota tavallista enemmän kun menimme baariin.

Toinen paikka johon poikkesimme oli kellariluola jossa oli aloitteleva reggae-duo soittamassa. Paikkaa pystyi kuvailemaan sanalla räkälä ja ovesta sisään tullessa tuoksahti vahvasti tosiaan kellari - ja home.

Toki Málagassa oli muitakin baareja vähän joka puolella, mutta jonottaminen johonkin täyteen ahdettuun teinibaariin ei innostanut, joten haimme kiinalaisesta vain olutta ja istuimme puistossa. Kello toki oli jo vaikka mitä ja olutta nyt ei olisi saanut enää myydä, mutta kuten kaikki täällä... se on vain neuvottelukysymys. Nostin laukkuni tiskille ja myyjä pisti oluet kassiin ja muistutti, että kadulla ei saa sitten juoda. 

Kävelimme linnalle päin ja päätimme mennä nurmikolle istuskelemaan ja hyppäsimme pienen muurin yli... ja miten oikeasti voinkin onnistua aina! Noin 100 metrin matkalla ei ollut kuin yksi piikkipuska ja miten onnistuin taas uuri siinä kohtaa hyppäämään aidan yli. Ei sitä ole tapahtunut kuin joka kerta kun loikkaan muurin yli. Aina piikkipuskaan.

Kotia päin kömmimme klo 6 aikoihin ja uni kyllä taatusti tänään maittaa, mutta koska töiden takia olen herännyt aina ajoissa, niin täytyy unia jatkaa kohta puolin rannalla.

Málagan yöhön lähdimme senkin takia, että nämä naapurini ovat nyt viimeistä viikonloppua täällä. Se njälkeen toinen heistä lähtee Suomeen takaisin, koska pitempi loma loppuu ja toinen jatkaa reppureissaamista täällä. Ensin reppureissaaja oli lähdössä Thaimaaseen, liput oli ostettu jo, mutta perui eilen lippunsa ja päättikin lähteä Granadaan. Kuunneltuani eilen Granadan reissun kokemuksista ja nähtyäni kuvia paikasta tuli itsellenikin mieleen, että täytyy itsekin lähteä poikkeamaan sinne. 

Reppureissaajalla on jo majapaikka/asunto tiedossa. Granadan vuorilla on luolia jonne ihmiset ovat louhineet omia koteja. Hän näytti jo kuviakin asunnostaan... luolaan oli jo ennestään raahattu kaasupullo ja liesi, sänky ja tuoleja jne. Luolissa ei saisi asua romahtamisvaaran takia, mutta siellä asuu paljonkin ihmisiä ja kuka mistäkin syystä. Sääntöinä on että ongelmia ei saa aiheuttaa ja toisia ihmisiä pitää kunnioittaa sellaisenaan. Varmasti aikamoinen kokemus päästä asumaan tuollaisene paikkaan. Itsekin voisin olla jossakin kohtaa innostunut tekemään saman.

Yöt on nyt täälläpäin maailmaa olleet aika kylmiä. Eilen aamulla esimerkiksi töihin lähtiessäni oli vain +19 astetta ja todella sankka sumu. Sumua on nyt ollut lähes joka aamu ja esimerkiksi viime yönä sitä oli niin palon, että kosteus tunki nahkaiseen käsilaukkuuni sisälle ja laukku on edelleen sisältä nihkeä. Peittoakin olen alkanut taas käyttämään, koska muuten tulee öisin kylmä. 

Vaan niin... nyt nyt on aika siirtyä jatkamaan unia rannalle.