Tuntuu että kirjoitettavaa tulee paljon nopeampaan tahtiin mitä ehdin edes kirjoittaa. 

Yleensä olen kulkenut töihin Renfellä, lähijunalla. Mutta tänään aamulla ajattelin kokeilla paikallista bussia. Se kun lähtee tuosta lähempää ja toisessa päässä ei sen pitempi matka ole bussilta toimistolle kuin Renfeltäkään. Koska normaali arkinen liikkuminen ei ihan ylety turistikartalle, niin varasin aikaa enemmän. Olin toki reittiä katsonut jo valmiiksi, samoin aikatauluja ja linjoja. Ja uskoin, että kaikki menee varmasti oikein hyvin a osaan jäädä toisessa päässä pois oikeassa kohtaa. 

Heh. On se hyvä, että usko on hyvä. Todellisuudessa äin 4 pysäkkiä liian aikaisin pois. :D No, onneksi oli aikaa riittävästi, joten vedin pikamarssia sitten töihin. Talot on kaikki saman näköisiä, saman värisiä ja Renfellä liikkuessa olen kulkenut aina maan alla, joten maisemat oli todellakin vieraat. Tajusin kuitenkin heti jääneeni liian aikaisin pois. Hetken tuijotin ympärilleni ja totesin, että ei auta kuin lähteä kulkemaan samaan suuntaan mihin bussi meni. Tossua toisen eteen vain. nopeasti löysin kuitenkin Renfen Maria Zambranon aseman ja sittne olikin jo helppo mennä töihin.

Päätin, etät kotiinkin menen bussilla, että näen missä maisemissa minun oikeasti pitää jäädä pois. No, kotiin lähtiessä olikin vaikeampi löytää oikea pysäkki. Pysäkkejä on vaikka kuinka ja palon ja onneksi seinällä on linjojen aikataulut ja reitit ja mihin suuntaan on bussi menossa. Puolen tunnin pyörimisen jälkeen löysin oikean pysäkin. Olin opa nipin napin turistikartalla, joten kynä käteen a merkkasin pysäkin paikat karttaan. 

Ja sitten vähän kuvia työmatkaseikkailulta

CAM00282%5B1%5D-normal.jpg 

Helppoa ja selkeetä. Reitti, millä pysäkillä olet (vihreä pallo) ja mikä on päämäärä. Laboratores tarkoittaa arkipäiviä, Sabados tarkoittaa lauantaipäiviä ja Festivos pyhiä ja sunnuntaita. Kaikki aikatauut selkeästi nähtävillä linjakohtaisesti.

CAM00288%5B1%5D-normal.jpg

Töistä kotiin lähtiessä bussilippu. Netti "tiesi" kertoa, että bussilippu maksaa 3 e. VÄÄRIN! Se maksaa 3 e lentokentältä keskustaan, mutta normalai bussi maksaa 1,30 e. Renfe oli 2 e suunta. Bussilippu ostetaan kuskilta bussissa ihan kuten Suomessakin. Joko sanomalla "un/una" (jos olet mies niin un, os nainen niin una) tai kertomalla paikka johon haluat päästä eli sanomalla "a ..." Hinta tosin riippuu siitä, että kuinka monella vyöhykkeellä liikut. Renfellä työmatkani menee 2:lla vyöhykkeellä, bussilla vain yhdellä. Bussin kk-lippu on vajaa 40 e, mutta sekin vaatii NIE-numeron ja Residencian.

CAM00285%5B1%5D-normal.jpg

Vanhan pääpostin edessä odottamassa bussia. Ja heppa pysähtyneenä punaisiin. :) Kadut on Málagassa huomattavasti epäsiistimmät mihin totuin Alicantessa. Tosin tämä alue (ja tuntuu koko keskusta muutenkin olevan) on remontissa. Tiet on auki ja kaikki vähän vinksin vonksin. Mutta sentään olin oikealla pysäkillä.

Kun juna otti sen 12-14 minuuttia matkaan, niin tähän mni lnyt liki puoli tuntia. Mutta se ei haitannut, koska nyt näin maisemiakin. Ja ei ihme, että aamulla luulin o olleeni oikeassa paikassa. Kaikki talot on saman näköisiä, en millään niitä tahtonut erottaa toisistaan. Ja bussi kulki kutakuinkin suoraan yhtä ja samaa tietä. Vain pari kertaa kääntyi matkalla. Paljon autokauppoja, huonekaluliikkeitä, joka toisessa korttelissa kiinalainen kauppa, puhelinyhtiöitä ja pankkeja.

Tämä kuva on Málagassa Corte Inglésin pysäkillä, vähä matkan päässä (noin 400 metriä) on Corte Inglésin Outlet-myymälä. Sinne on EHDOTTOMASTI pistäydyttvä. Vastaa Suomen Sokosta tai Stockmannia. Mutta Outlet-myymälän hinnat oli -70%. Eli laatutavaraa edullisistakin hinnoista edullisesti. :)

Matkalla paikansin myös 2 kpl Carrefoureja. Ostoskeskuksia nekin ja tykkäsin siellä käydä Alicantessakin. Ja Carrefouria löytyy vähän joka puolelta maailmaa. Jopa Kiinasta.

a maisemia ihmetellessä yks kaks huomasinkin olevani jo kotinurkilla. :)